Världsekonomin

Världens bästa städer

by on Okt.05, 2016, under Finans, privat

Business Insider har publicerat en lista som rankar de länder som har bäst rykte i världen. På en fin första plats finner vi Sverige. Topp tio ser ut så här;

10. Nederländerna

9. Irland

8. Danmark

7. Nya Zeeland

6. Finland

5. Norge

4. Australien

3. Schweiz

2. Kanada

1. Sverige

Motiveringen lyder:

Sweden — 78.34. Sweden has it all: high-quality exports, a tolerant society, low crime, beautiful cities to visit, a high standard of living, a mild climate, and a strong sense of business. It could well top the list for years to come

Visst blir man stolt när Sverige har ett sådant fint rykte. Det är lätt att bli hemmablind och inte uppskattar allt det fina.

Sverige är otroligt rent och med en fin natur. Det är ju i få andra länder du kan testa på flugfiske mitt i städerna. Eller skulle du äta fisken som du fångat i Themsen? Sverige är så rent att du kan fiska och äta fisken i Stockholms ström eller i någon av städerna kring Vänern och Vättern. För att inte tala om de norrländska städerna längs med älvarna.

Fiskare i Stockholm

Fiskare i Stockholm

Så Sverige lever verkligen upp till sitt rykte om att ha vackra städer och att vi har en hög levnadsstandard. För visst spelar naturen och fritidsintressena stor roll när det gäller livet, inte bara att vi har vackra hem.

Här kan ni läsa de andra ländernas motiveringar.

:, ,

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...